onsdag 22 juli 2009

En efterlängtad tjej!

Jag och min man har äntligen fått hem vår lilla valp, Wilma. Hon är nu 9 veckor och 6 dagar. Hon söt och är helt underbar. Vi smälter när vi tittar på henne. Hennes långa öron, roliga och valpiga still som hon har när hon går som springer, hon är nyfiken och vill gärna vara med oss vart vi än går.

Wilma kommer från Edsbro utanför Stockholm och kenneln, Merry Cocktails. Där uppfödaren har många "cockrar" men även rasen Leonberger , ponnies och katter. Wilma är uppvuxen i hemmiljö.

Hon är född 14 maj 2009. Innan vi hämtade henne igår, 20/7, har vi varit och hälsat på henne 2 gånger, vid 5 veckor och 7 veckor. Det var oerhört spännande första gången vi skulle hälsa på henne, nervösa och nyfikna på hur valparna skulle se ut och betee sig när vi var där. Det gick förstås väldigt bra och vi kelade med Wilma och hennes syskon, två bröder och en syster. Hennes mamma Sussie träffade vi också.

Igår hämtade vi henne och det gick väldigt bra. Hon ville inte kissa innan vi åkte därifrån men vi stanade i Arninge strax innan täby kyrkby och då kissade lilla damen. Med mycket beröm hoppade vi in i bilen igen och styrde bilen mot Eskilstuna. Wilma var oerhört duktig och sov nästan hela vägen, jag satt brevid henne och Andy körde oss säkert hem.

Väl hemma började hon kolla runt, hon lade sig nästan på en gång under köksbordet. Det kändes säkert tryggt där under. Hon nosade och tittade sig runt och vi visade hennes leksaker och säng. På osäkra ben fortsatte hon att undersöka det nya hemmet med husse och matte tätt in till sig. vi var först osäkra på om Wilma skulle äta när det var dags för den första måltiden, men det hade vi inte behövt vara oroliga för hon åt tills det var tomt i skålen. Vi bestämde oss då för att ta med henne ut och det var roligt, som vi sprang och lekte ute på det öppna fältet. Grannarna som sett att vi kommit hem var framme och hälsade på Wilma.

Tillslut efter mycket nytt var det dags att sova, Wilmas säng brevid våran säng blev det tillslut och det gick bra, vi var nog oroligare än henne. Hon sov och snararkade, vaknade lite, bytte plats och sov igen.

Wilmas första möte med det nya hemmet gick som en dans. Vi är oerhört glada över att få ta hand om denna fantastiska valp och ser framemot nya utmaningar tillsammans.




Vid datorn Elvira

Inga kommentarer: