onsdag 26 augusti 2009

Valpkursen har börjat!


Nu har wilma börjat på valpkurs, det var en rolig upplevelse, för både husse och matte. Det är på Helenas hundskola vi har börjat och det ligger ute i Råby-Rekarne. Det var 5 andra hundar och så Wilma. De andra hundarna var både lika gammla och lite äldre och olika raser. Första lektionen handlade om att söka ögonkontakt. Wilma blev belönad med godis när hon sökte kontakten. Valparna fick även träna på att sitta still, så kallad passivitetsträning, vilket Wilma har svårast för. Försöker jobba med att hon ska kunna varva ner. Inte det lättaste. Dessto lättare har Wilma för att komma på inkallning, när det är för mycket som händer vet hon inte riktigt vad hon ska göra. Det ska husse och matte råda bot på. Nästa lektion är en teorilektion som vi ser fram emot.


Vi har varit i skogen mycket och det älskar hon. Hon hoppar upp på stenar, över små stockar. Hon springer fritt och det gillar hon. wilma är inte rädd för något nästan och för varje gång vi går i skogen blir hon mer och mer äventyrslysten.



Min mamma och Pappa var i lördags hundvakt. Vi var i Stockholm på Coldplay. Det hade gott väldigt bra. Först var de hemma hos dem för att sedan åka hem till oss. När vi kom hem på natten låg alla 3 och sov.

I söndags träffade hon Bonzo, en berner sennen hund. Det är skönt att Wilma inte är rädd av sig. De lekte lite med varandra, vi får se till att ses snart igen.

Tack och hej, Elvira





Inga kommentarer: